Meruňkové knedlíky

Také zbožňujete sladké knedlíky? Dneska pro Vás budu mít recept na tvarohové meruňkové knedlíky, jsou jednodušší než kynuté, zdravější a skvěle chutnají. Další výhodou je, že se po nich necítíte jako byste zrovna snědli půl kachny se šesti :-).

Přísady:

  • 500 g měkkého tvarohu (já používám nízkotučný, ale výběr je zcela na Vás)
  • 200 g polohrubé mouky, pokud se budou hodně lepit, nebojte se přidat více mouky
  • 2 vejce
  • špetka soli
  • zralé meruňky, cca 12 kusů
  • pokud máte rádi sladší knedlíky, místo pecky použijte kostku cukru
  • cukr moučka
  • máslo na polévání

Z tvarohu, vejce a mouky vypracujeme těsto (pokud se hodně lepí, přidáme mouku) a necháme asi 20 minut odpočinout.

20160712_142157_resized_1

Mezi tím si umyjeme meruňky a odstraníme pecky. Jak jsem psala výše, když má rád někdo více sladké, místo pecky použije kostku cukru. Do hrnce dáme vařit vodu se špetkou soli a přivedeme k varu.

Těsto si rozdělíme na stejné díly a vždy do jednoho dílu zabalíme jednu meruňku.

20160712_145606_resized_1

20160712_150847_resized_1

Knedlíky vhazujeme do vroucí vody a necháme v ní cca 10 – 12 minut. Jednoduché pravidlo je, že jakmile vyplavou na hladinu, jsou hotové.

Knedlíky servírujeme dle libost s cukrem a přelité máslem, případně, dle chuti. Já osobně ještě na ně strouhám tvrdý tvaroh. 🙂

kchn0019-27