Matcha Tea

Dnes jsem si koupila Matcha Tea a ráda bych se s Vámi podělila o první dojmy. Pro ty, kteří nevědí co Matcha Tea je, tak se jedná o speciální čaj, který se pěstuje speciální zastiňovací technikou. Čtyři týdny před sklizní se pole úplně zastíní. Speciální stínící technika zabrání až 90% slunečního světla. Rostlina, která je v té chvíli téměř v úplné tmě kompenzuje nedostatek světla intenzivní produkcí chlorofylu. To činí listy bohatší na aminokyseliny a typická je pro ně smaragdově zelená barva. Dále probíhá zpracování, které Vám tu nebudu popisovat, ale důležité je, že nakonec proběhne mletí. Velikost jednoho zrníčka je 5-10 mikronů, přičemž jeden mikron je miliontina metru. Je to tak jemné, že se prášek doslova rozpouští v ústech.

grade-a-green-matcha_17_3c5d765f-0790-4223-b642-d874f355fbfd_grande

Uváděné důvody proč pít Matcha Tea:

1) Dobrý zdroj katechinů, EGCG: Antioxidanty katechiny jsou nejúčinnější a nejvíce prospěšné zdraví. Zelený čaj Matcha je dobrým zdrojem jednoho specifického katechinu zvaného epigallokatechin gallát (EGCG), který je široce uznáván pro své protirakovinné vlastnosti.

2) Spalování kalorií: Zelený čaj Matcha umí nabudit metabolismus a pomoci při spalování přebytečného tělesného tuku asi čtyřikrát rychleji, než je běžné, a to bez negativních vedlejších účinků, jako je zrychlený srdeční tep a vysoký krevní tlak.

3) Detoxikace těla: Proces výroby zeleného čaje Matcha z rostliny Camellia sinensis vyžaduje zakrytí lístků před slunečním světlem, čímž se v nich zvýší produkce chlorofylu. Výsledný vysoký obsah chlorofylu nejen že dodává tomuto čaji jeho krásně jasnou zelenou barvu, ale rovněž z něj dělá silný detoxikační prostředek, který má schopnost „vypláchnout“ z těla těžké kovy a chemické toxiny.

4) Posílení imunitního systému: Katechiny nacházející se v tomto čaji působí jako antibiotika a podporují fungování imunitního systému. Jedna miska zeleného čaje Matcha poskytne dostatečné množství živin, jako jsou draslík, vitamíny A a C, železo, bílkoviny a vápník.

5) Snížení hladiny cholesterolu: Existují studie, které ukazují, že pravidelným pitím zeleného čaje Matcha lze snížit hladinu LDL (špatného) cholesterolu, zatímco ve stejnou dobu je vykazována vyšší hladina HDL (dobrého) cholesterolu.

6) Navozuje pocit klidu: Přítomnost aminokyseliny L-theanin v lístcích použitých k výrobě zeleného čaje Matcha stimuluje produkci alfa vln v mozku, čímž navozuje pocity klidu a uvolnění bez pocitu ospalosti.

7) Posiluje paměť a koncentraci: L-theanin produkuje hormony jako dopamin a serotonin, které zlepšují náladu, posilují paměť a podporují lepší koncentraci.

To je základní seznámení. A co tedy za mně? Koupila jsem si Matcha Tea s šejkrem za zvýhodněnou cenu 299 Kč, lze koupit i na internetu zde nebo přímo Matcha Tea zde

SMARTAD%2F19%2F2000000326%2F7032_MATCHA-TEA_SEJKR_P2

Ráda bych upozornila na ne příliš šťastné otvírání sáčku s čajem a doporučuji použit nůžky, jestli nechcete být celí od zeleného prášku jako já :-). Čaj jsem pouze smíchala se studenou vodou a dala asi dvě lžičky citrónu. No chuť je rozhodně nová, je to sice příchuť čaje, ale i něco co mi osobně moc nechutná, ale dám tomu šanci, už jen kvůli uváděným důvodům, proč tento čaj pít. A kdyby přeci jen se stala tato chuť pro mně nepřekonatelnou, tak jsem našla i recepty jak chuť vylepšit.

Určitě Vás budu informovat, jak v pití Matcha Tea pokračuji, případně jaké recepty jsem vyzkoušela a samozřejmě, zda pociťuji nějaké změny 🙂

Po třech dnech nepociťuji žádné vylepšení chuti a zkoušela je to se sirupem a dvěma druhy džusu. Džus je zatím nejlepší varianta 🙂

Upozornění – druhý den mě bolela po vypití čaje hlava, nepřikládala jsem význam čaji, ale dle rad mé drahé přítelkyně za to mohl opravdu prý čaj a to z toho důvodu, že se nesmí pít nalačno, tak prosím pozor milé dámy. 🙂