Lívanečky z ovesné mouky

Chcete jíst zdravě a přitom máte neodolatelnou chuť na něco jako jsou lívance? Mám pro Vás dobrou zprávu, existuje i zdravá varianta, kterou si teď řekneme.

Co budeme potřebovat

  • 2 hrnky ovesné mouky (můžeme jí získat i tak, že najemno rozmixujeme ovesné vločky)
  • 3 lžičky psyllia
  • 1,5 až 2 hrnky vody
  • 4 lžičky prášku do pečiva
  • kokosový olej

Smícháme ovesnou mouku s psylliem a 1,5 hrnkem vody necháme při pokojové teplotě stát alespoň 15 minut, lépe přes noc. Poté vmícháme prášek do pečiva a tolik vody, aby vzniklo lívancové těsto. Při středním výkonu plotýnky rozehřejeme pánev a necháme na ní rozpustit trošku kokosového oleje. Velkou lžíci nabíráme těsto a postupně lijeme na pánev lívanečky. Jakmile jsou lívanečky z jedné strany hotové, opatrně je širokou obracečkou otáčíme a usmažíme i z druhé strany.

To co si k nim dáte, je již zcela na Vás, jak moc chcete hřešit. 🙂

kchn0019-27