Jahodový sirup (koncentrát)

Máme období jahod a máme tu tip na výborný a jednoduchý domácí jahodový sirup, který si Vaše děti zamilují a ne jen ty.

Co budeme potřebovat

  • 1 kg jahod
  • 1 kg jahod
  • 50 g kyseliny citronové
  • 750 ml vody

jahody

Jahody dáme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu, asi pět minut vaříme, až jahody změknou. Poté ručním mixérem jemně rozmělníme.

Dáme znovu vařit, přisypeme cukr a kyselinu citronovou. Za stálého míchání vaříme asi 10 minut.

20170530_151955_resized (2)

Na povrchu se nám tvoří pěna, kterou můžeme posbírat a udělat si rovnou sirup, jelikož se nejedná o nic špatného, vždyť děláme jahody s cukrem.

Ještě horkou tekutinu nalijeme do sklenic a uzavřeme. Jelikož nám v sirupu zůstala i dužina, můžeme použít i jako přeliv na zmrzlinu nebo palačinky.kchn0019-27