Jahodová marmeláda (jam)

Ještě si můžeme nasbírat nebo koupit poslední jahody a proto jsem se rozhodla udělat si jahodový jam. Je prostě skvěly a jen z jahod.

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg jahod
  • 500 g želírovacího cukru

jahodyželirovací cukr

Jahody si omyjeme, nakrájíme na menší kousky, přidáme želírovací cukr a dáme vařit. Dle potřeby můžeme trochu rozmixovat, podle toho jak máte rádi, pokud máte rádi marmeládu  s kousky jako já, tak si je tam nechte. Při vaření jahody změknou a trochu se rozvaří.

jahody

Přivedeme k varu a vaříme 3 až 5 minut. Můžeme ještě dochutit kyselinu citronovou a cukrem, dle sladkosti jahod. Případně odebereme pěnu a ještě horkou směs lijeme do skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru.

marmeláda

Dobrou chuť 🙂