Italské česnekové máslo

Taky máte rádi, když si zajdete do pizzerie a dostanete jako předkrm čerstvý křupavý chlebíček s úžasným bylinkovým máslem? Kdyby to šlo, chodila bych jen na předkrm. Dnes si řekneme jak si jedno báječné máslo udělat doma.

Co budeme potřebovat

  • 2 šálky osoleného másla
  • 2 lžičky česnekové pasty nebo 1 stroužek českého česneku
  • 1/4 šálku parmazánu
  • 1 polévková lžíce sušené nebo čerstvé petrželky

Dejte změklé máslo do robotu a několik minut nechte míchat, nepoužívejte ponorný mixér, aby jste nenarušili konzistenci másla. Jak se máslo zjemní přidejte ostatní ingredience a míchejte dalších několik minut.

Hotové máslo přendejte do vzduchotěsné nádoby a vložte do lednice, abyste ho mohli používat dle chuti. Věřte, že to bude často 🙂

kchn0019-27